A Ferrari szégyenletes Belga Nagydíjon van túl, Sebastian Vettel és Charles Leclerc a 13-14. helyen zárt Spa-Francorchamps-ban.

A hétvégén következő Olasz Nagydíj helyszíne, az év leggyorsabbjának számító monzai pálya talán még kevésbe fekszik majd az SF1000-esnek, azaz még gyengébb eredmény is elképzelhető, de Vettel szerint a szurkolók, a híres tifosók akkor sem fütyülnék ki, huhognák ki őket a pályáról, ha nem zárt kapuk mögött rendeznék a versenyt.

„Szerintem nem fütyülnének ki. A szurkolóink valószínűleg ugyanúgy megszenvedik ezt most, mint a csapat. Szóval ha rajtam múlna, így is beengedném a nézőket, persze ez most nem opció, nem lehetséges” – nyilatkozta a Motorsportweek.comnak a négyszeres világbajnok.

„De így is fontos versenyek állnak előttünk” – utalt arra, hogy Monza után egy másik olaszországi helyszín, Mugello következik, ahol ráadásul a Ferrari 1000. F1-es nagydíját rendezik, méghozzá talán korlátozott számú néző előtt.

„Monza mindenképp nehéz lesz, de továbbra is bízom benne, hogy megértjük a múlt hétvégén minket lassító problémákat, és ezen a héten már jobb helyen lehetünk. Ezt nem úgy értem, hogy futamot nyerünk, de talán erősebbek leszünk.”

Tavaly a Ferrari Spában, majd Monzában is győzni tudott, mindkétszer az új kedvenc, Charles Leclerc diadalmaskodott.