Miközben a többiek gyorsultak, a Ferrari meg sem tudta közelíteni a tavalyi eredményeit a Belga Nagydíjon. Egyfajta ördögi körbe kerülhetett a csapat, a motor miatt visszaeső teljesítmény egy másik fontos területre is hatást gyakorolhat.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint a Ferrari akkor kerül a spáihoz hasonló reménytelen helyzetbe, ha hűvös az idő. Ahogy melegszik a levegő, úgy javul a Ferrari teljesítménye is, az őszre ráfordulva azonban kánikulára már nem nagyon lehet számítani.

“Számomra is ismerős az a helyzet, amiben a Ferrari találta magát Spában. Ha a gumikat nem sikerül megfelelően munkára bírni, a teljesítmény visszaesése drámai lehet” – vélekedett Brawn.

“Akármit is mondanak az emberek, körönként 1,3 másodpercet nem lehet csak egyetlen tényező miatt visszaesni. A Ferrari egyszerűen nem tudott beletalálni a gumik működési tartományába. Nem segített a csapatnak az sem, hogy ezúttal hűvösebb volt az idő Spában.”

“Amikor ez megtörténik, a teljesítmény eltűnik. Ha újra be tudják kapcsolni rendesen a gumikat, a teljesítmény is vissza fog térni. Ettől még mindig nem lesznek esélyesek a győzelemre, de tisztességesebb eredményeket érhetnek el.”