Talán a vártnál is nehezebben indul a 2020-as Forma-1-es szezon a Ferrarinak. Az olasz istálló a Red Bull Ringen tartott dupla forduló és a hungaroringi verseny után egy újabb pályán, Silverstone-ban mutathatja be, mire is képes az SF1000-es versenygép.

A Forma-1-es Brit Nagydíj első két szabadedzésén nemigen villogtak a vörösök. A két versenyző közül Charles Leclerc örülhetett jobban: a monacói negyedik helyen zárta a pénteki napot, mely rendkívül meleg volt – a körülmények többeken is kifogtak.

“A versenytempónkat tekintve masszívan küszködünk, ezen még dolgoznunk kell” – árulta el Leclerc. “Igencsak radikális szemléletet alkalmaztunk a leszorítóerő szintjének beállításához – ez úgy tűnik, hogy kifizetődő az időmérőn, de a versenyen nem. Elemeznünk kell az adatokat, és meglátjuk, mit tehetünk” – magyarázta el a háttérben meghúzódó okokat a fiatal pilóta.

Leclerc ugyan viszonylag előkelő helyen végzett a második szabadedzésen, de a jobb eredményért erősen küzdenie kellett, főként saját autójával. “A nem megfelelő egyensúly miatt rendkívül nehezen vezethető volt az autó és nagyon könnyű volt hibázni. Valamit biztosan változtatnunk kell ezen a téren, mert egyébként hatalmas kihívás lesz a futam teljesítése.”

A monacói nem a levegőbe beszélt, a második gyakorláson többek mellett ő is elveszítette a kontrollt autója felett.

Csapattársának, Sebastian Vettelnek talán még rosszabb napja volt. A német az első gyakorláson mindössze két felvezető kört tett meg a töltőlevegő-hűtő hibája miatt, a második 90 percét pedig fékpedálproblémák szabotálták.

“Zavaros nap volt” – utalt a péntekre a négyszeres világbajnok. “Volt egy kis problémánk a fékpedállal, emiatt nehéz volt felvenni a ritmust. Összességében így tanulhattunk pár apróságot.”

F1: Nagy gondok a Ferrarival Silverstone-ban 2

Sebastian Vettel

Az időjárás-előrejelzés szerint a hétvége további részében hűvösebb szelek fújnak majd Silverstone-ban, így az aszfalt hőmérséklete a továbbiakban már nem valószínű, hogy eléri a 45 fokos pénteki csúcsot. Vettel szerint ez a Ferrarinak kedvezhet. “Remélem, valamit kitalálunk és jobb napunk lesz” – tekintett előre.