Majdnem pontosan ugyanaz játszódott le a Ferrarinál a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérőjén, mint egy hete. Akkor, az évadnyitó Osztrák Nagydíj kvalifikációján Charles Leclerc tizedikként jutott tovább a Q3-ba, kiejtve 11. helyezett csapattársát, ezen a héten azonban megfordult a sorrend: az esőben Sebastian Vettel bizonyult jobbnak, ő lett a tizedik, a monacói pedig az első kieső.

A kvalifikáció második szakaszának végéhez közeledve az eső újra rázendített, emiatt nem sokan tudtak javítani köridejükön, köztük volt Leclerc is. A Ferrari egy alkalommal jelezte is neki csapatrádión, hogy ideje lenne cserélni, ám a kétszeres futamgyőztes inkább kinn maradt, és még egyszer újrapróbálkozott, sikertelenül. “Sajnos éppen akkor jött meg az eső, amikor az új szett gumikra váltottunk. De a fő probléma továbbra is az, hogy nem vagyunk elég gyorsak” – mondta az időmérőt követően.

“Nem tudunk mit tenni. 1,8 másodperccel voltunk lemaradva. Mindegy, hogy honnan nézzük, jelenleg túl lassúak vagyunk. Dolgoznunk kell tovább” – foglalta össze szűkszavúan gondolatait Leclerc, akit meg is büntettek az időmérő után, így csak a 14. helyről rajtolhat vasárnap.

Csapattársa is nehézségekről számolt be az időmérő után. “Nem tudtuk működésre bírni a gumikat. Ennek jobban utána kell néznünk és ki kell derítenünk, miért” – mondta Vettel.

“A Q2 és a Q3 végén az autó is sokszor felúszott a vízen. A lehető legtöbbet kell tanulnunk ebből az időmérőből, hogy felhasználhassuk ezt a következő esős alkalommal. Holnap pedig mindent megpróbálunk és harcolni fogunk” – tekintett előre a német.