A Forma-1-es Osztrák Nagydíjon szigorú szabályoknak kell megfelelniük a csapatoknak: a koronavírus-járvány miatt kötelező az arcmaszk, illetve egyéb, az arcot védő eszköz viselése. Emellett a csapatok közti interakciót is korlátozzák, azaz az előírások szerint két különböző csapattag nem találkozhat egymással.

Sebastian Vettel és a Red Bull azonban megszegte az előírásokat, és le is filmezték őket. A kiszivárgott képeken a Ferrari versenyzője a Red Bull vezetőivel beszélgetett, mindezt úgy, hogy sem a négyszeres világbajnokon, sem Christian Horneren, sem Helmut Markón nem volt maszk.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) levelet is írt, emlékeztetve mindkét felet arra, hogy tartsák be az előírásokat. A levél szerint a szabályok betartása nem kötelező, és büntetés sem jár érte, de a későbbiekben megtagadhatják belépésüket a paddock területére. A Forma-1 egyébként szombat délelőtt adott ki egy közleményt arról, hogy eddig egyetlen pozitív teszt sem született a már 4 ezernél is több vizsgálat során.

Később megkérdezték Helmut Markót, miről is beszélgettek korábbi versenyzőjükkel. “Jó kapcsolatot ápolunk Sebbel. Miért ne üdvözölhetnénk egymást és beszélgethetnénk a régi szép időkről” – zárta rövidre a témát a Red Bull sportigazgatója.