Az elmúlt két hétben több Forma-1-es csapat is teszttel melegített a július eleji szezonkezdésre, a Mercedes, a Racing Point és a McLaren Silverstone-ban dolgozott – a bajnokcsapat a 2018-as autóval, a silverstone-i alakulat az idei modellel, „forgatási” napon, míg a wokingiak elérhető motor híján Forma-3-as járgányokkal –, a Renault a Red Bull Ringen küldte pályára pilótáit.

Három hete nyílt titok, hogy a Ferrari is privát tesztre készül, ám az időpont és a helyszín eddig bizonytalan volt. Az olasz csapat ma jelentette be, hogy június 23-án, azaz holnap látnak munkához, méghozzá mindkét versenyzővel, így hamisnak bizonyultak a feltételezések, miszerint az év végén távozó Sebastian Vettel „büntetésből” nem ülhet az autóba.

Az SF71H-t, azaz a 2018-as versenyautót Mugellóban hajtja majd a német és Charles Leclerc – a helyszínválasztás tovább erősíti, hogy a pálya idén bekerül a versenynaptárba.

A héten a Ferrari mellett a Red Bull Racing és az Alpha Tauri is pályára lép, az energiaital-gyártó csapatai forgatási napon, az idei autóval dolgoznak majd.