A júliusi, ausztriai szezonkezdet előtt a Forma-1-es csapatok többsége igyekszik ilyen-olyan formában tesztelni egy kicsit, néhány napon belül a Ferrari is pályára küldi 2018-as autóját a fioranói pályáján.

Egyelőre nagy kérdés, hogy ki vezeti majd, ugyanis felmerült, hogy csak Charles Leclerc ülhet az SF71H volánjához, a csapattól év végén távozó Sebastian Vettel nem.

Az első jel az volt, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto nemrég azt mondta az olasz La Stampának, hogy „nemrég beszéltem Vettellel Leclerc fioranói tesztjéről”, most pedig a német Motorsport-Total állítja, hogy a négyszeres világbajnokot kispadoztatják a felkészülés során.

A szaklap az olasz sajtóra hivatkozva azt írja, hogy a Ferrari így bünteti Vettelt – nem is azért, mert nem sikerült a szerződéshosszabbítás, hanem azért, mert míg Leclerc hajlandó volt lemondani fizetése egy részéről, hogy ezzel csökkentse a csapat anyagi terheit a koronavírus-járvány idején, a német ragaszkodott a teljes összeghez, hogy aztán maga jótékonykodjon belőle.

Ha igaz a bosszúból való mellőzés, a Ferrari és Vettel viszonya tényleg visszavonhatatlanul megromlott, ami igen kényelmetlen idényt hozhat majd a felek számára.

Kövess minket a Facebook-on!