Miután a Ferrari kedden bejelentette, hogy a felek közös döntése alapján nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel idén lejáró szerződését, igen gyorsan bejelentették az utódot is, a McLarentől érkező Carlos Sainzot.

A 25 éves spanyol – Vettelhez hasonlóan – a Red Bull neveltjeként került a Forma-1-be még 2015-ben, ám 2017 végére kikölcsönözték a Renault-hoz, majd nem is tartottak rá igényt, nem hívták vissza.

A korábbi ejtés ellenére a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint jól választott a Ferrari, amikor Sainz mellett döntöttek.

„Először is, Carlos nagyszerű srác, a tetejébe pedig okos és gyors is. Egyszerűen pechje volt, hogy vele egy időben egy olyan pilótánk is volt a programban, mint Max Verstappen” – nyilatkozta az osztrák a Gazzetta dello Sportnak.

„De meggyőződésem, hogy ez jó lesz a Ferrari számára. Persze ha nyerő pilóta akar lenni, akkor ott is komoly kihívás vár rá, Charles Leclerc-rel kell megküzdenie” – folytatta.

F1: A Red Bull-főnök gratulált a Ferrarinak 2

És hogy ha ilyen jónak tartja Sainzot, miért nem hívták vissza a Red Bullhoz?

„Pontosan azért, mert nekünk már itt van Max. Az a filozófiánk, hogy legyen egy csúcspilótánk, mellé pedig egy jó támogatónk” – reagált a főnök.

Marko Vettelről is beszélt, elmondta, hogy ma is rendszeres kapcsolatban vannak, havonta legalább egyszer beszélnek.

„Továbbra is egy tehetséges és nagyon eredményes versenyző. Hogy akarja-e még folytatni az F1-ben? Őszintén nem tudom. A válasz az ő fejében van, csak ő döntheti el.”

Kövess minket a Facebook-on!