A Forma-1 és a helyi szervezők a figyelmeztető jelek ellenére úgy döntöttek, megtartják a 2020-as szezonnyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat, amelyet végül az utolsó pillanatban, alig pár órával az első szabadedzés kezdete előtt mégis töröltek, miután a paddockban is felbukkant a koronavírus.

A hatalmas blama mellett komoly pénzügyi veszteséggel is járt a melbourne-i bohóckodás: mostanra eldőlt, hogy az állami tulajdonú szervező, az Australian Grand Prix Corporation nem fizet a Forma-1-nek az idei versenyért (kb. 39 millió dollárról, szűk 13 milliárd forintról van szó). Így is milliókat buknak ők is.

Mindezeket Victoria állam sportminisztere, Martin Pakula mondta el a törvényhozás pénzügyi bizottsága előtt csütörtökön.

„Sikerült a felek által elfogadható megegyezésre jutnunk a Forma-1-gyel. Az Australian Grand Prix Corporationnek nem kell kifizetnie a 2020-as Forma-1-es Ausztrál Nagydíj rendezési díját. Mivel a futam nem zajlott le, a legfőbb költség a jegyárak visszatérítése volt. A jegyeladások sok millió dolláros összeget jelentettek, ezt mind visszafizettük” – mondta beszámolójában a miniszter.

Kövess minket a Facebook-on!