Eddig is nyílt titok volt, de a Forma-1 vezetéséből most erősítették meg első ízben, hogy a 2020-as szezon júliusra tervezett újraindítása kapcsán a helyszínenkénti dupla versenyek is tervben vannak.

A sportszakmai főnök, Ross Brawn az F1 hivatalos podcastjének beszélt a témáról.

„Valóban foglalkozunk ezzel, mert a logisztikai kihívások egyike az, hogyan teszteljünk mindenkit a versenyhelyszínre, a paddockba való belépés előtt. Úgy gondolom, hogy amikor ezen túl vagyunk, nagyon vonzó opció, hogy ugyanazon a helyszínen, ugyanabban a környezetben tartsunk mindenkit egy második futamra is” – magyarázta a szakember.

Tényleg dupla futamokra készül a Forma-1 1

„Emellett nem könnyű a szezon elejére megfelelő helyszíneket találni, ahol lehetséges biztosítani az ellenőrzött körülményeket. De Ausztria jól megfelel erre, hiszen a szomszédban ott egy repülőtér, ahova jöhetnek a chartergépek. Nincs közel semmilyen nagyvároshoz, a környéken viszont megvan a megfelelő infrastruktúra, a motorhome-okra sem lesz szükség, a pályán meg lehet oldani az ellátást” – sorolta a szezonnyitó helyszínének szánt Red Bull Ring előnyeit.

„Ott alapvetően mindenit együtt tudunk tartani, szóval ha már ott vagyunk, akkor vonzó lehetőség, hogy a következő héten egy második versenyt is tartsunk.”

A Red Bull Ring mellett a második helyszín, Silverstone is jelezte, hogy készek több futamnak otthont adni, sőt, sajtóhírek szerint a Hungaroringgel kapcsolatban is felmerült ez a lehetőség.

Kövess minket a Facebook-on!