A múlt héten a renault-s Daniel Ricciardo legalulértékeltebb F1-es ellenfelei között említette az annak idején a Marussiánál bemutatkozott, a 2014-es Japán Nagydíjon szerzett sérüléseibe 2015 nyarán belehalt Jules Bianchit. Az ausztrál kiemelte, hogy a francia Ferrari-nevelt nagy sikereket érhetett volna el az olasz csapatnál, ő lehetett volna az eredeti Charles Leclerc.

Leclerc, akinek Bianchi keresztapja, példaképe és mentora volt, egyetért Ricciardóval, úgy véli, a francia nála is jobban megérdemelte volna, hogy a Ferrarinál versenyezzen.

„Jules bizonyította, mire volt képes az F1-ben, és még sok-sok siker várt rá. Az, hogy Monacóban pontot szerzett a Marussiával, nagyon sokat elárult a tehetségéről” – magyarázta a monacói, amikor Ricciardo szavairól kérdezték.

„Szóval egyértelműen megérdemelte az F1-es ülést, a ferraris ülést, talán jobban is, mint én. De sajnos a sors mást tartogatott számára. De biztos vagyok benne, hogy még nálam is jobban szerepelt volna, igen, végtelenül tehetséges volt.”

Leclerc: Bianchi még jobban megérdemelte a Ferrari-ülést 1

A fiatal Jules Bianchi a még fiatalabb Charles Leclerc-rel (Fotó: Twitter/Charles Leclerc)

Leclerc azt mondja, számára és családjaik számára is feltűnő volt, mennyire hasonló pályát jártak be Bianchival.

„Apukáink, Jules-é és az enyém, mindig arról viccelődtek, mennyire hasonló a pályafutásunk. Érdekes, hogy amikor mindketten versenyeztünk, ha neki rossz hétvégéje volt, nekem is az volt. Szóval mindig viccelődtek ezzel, és én is azt gondolom, hogy hasonlóan alakult a pályánk, részben azért is, mert az én menedzserem is Nicolas” – utalt az FIA-elnök Jean Todt fiára, aki az évek alatt többek között Felipe Massát, Pastor Maldonadót, Danyiil Kvjatot és Bianchit is menedzselte.

Kövess minket a Facebook-on!