Sebastian Vettel ferraris szerződése utolsó évét tölti, de a Motorsport.comnak adott friss interjúja alapján továbbra is hisz az olasz csapatban, belülről úgy látja, nagyon erős és nagyon modern gárdával dolgoznak azon, hogy újra az élre kerüljenek.

„A csapat erőssége a Ferrari iránt érzett szenvedély. Úgy gondolom, ez hajtja az embereket minden egyes nap, amikor bejönnek dolgozni. A márka legendája, mítosza, és az, hogy a történelem részévé válhassanak. A csapat nagyon olasz, olasz szabályokkal és hagyományokkal, ugyanakkor nagyon modern is. Úgy gondolom, gyakran félre is értik ezt, mert Olaszországot általában is nagyon hagyományőrző helynek tartják, a la mammákkal meg ilyesmikkel” – magyarázta.

„De az igazság az, hogy az emberek nagyon is előre tekintenek, úgy gondolom, sok fiatal tehetség is van a csapatnál, nagyszerű szakemberek nagyszerű ötletekkel, kreatív ötletekkel, ezért is kár, hogy eddig – az eredményeket tekintve – nem sikerült az áttörés.”

„De ezért is kell folytatni a munkát, koncentrálni, végezni a saját dolgunkat – én hiszem, hogy egy nap sikerülni fog.”

Vettel: Félreértik a Ferrarit 1

Vettel mostanra öt évet húzott le az olasz csapatnál, tavaly ráadásul az új csapattárssal, Charles Leclerc-rel is meggyűlt a baja, de azt mondja, a motivációja, a szenvedélye nem csorbult, nem hagyott alább:

„A cél változatlan, hiszen még nem tértünk vissza az élre. Az elmúlt években a Mercedes legyőzött minket, szóval a küldetésem még nem teljesült. Sok futamunk volt együtt, sok dolgot megéltünk. Voltak nagyszerű pillanatok és kevésbé nagyszerűek is, de ahogy mondtam, a küldetés még él, a cél továbbra is ugyanaz: győzni a Ferrarival.”