Danyiil Kvjat 2014-ben mutatkozott be a Toro Rossónál, 2015-ben már a Red Bullnál versenyzett Daniel Ricciardo mellett, de 2016-ban alig néhány verseny után visszaültették a faenzai autóba, hogy helyet csináljanak Max Verstappennek. Az oroszt egyértelműen megtörte a lefokozás, nem tudott magára találni, 2017 őszén végleg ejtették is, ám 2019-re mégis visszahívták a Toro Rossóhoz, ahol immár sokkal érettebben versenyzett, ennek ellenére a nagycsapat a tavalyi év közepén végrehajtott pilótacseréjénél az újonc Alexander Albonnak adott lehetőséget, és az idei évre is brit-thai ifjoncot tartották meg.

A tavalyi Forma-1-es Német Nagydíjon dobogós helyezést szerző orosz azt mondja, továbbra sem mondott le arról, hogy az idénre Alpha Taurira átnevezett kisebbik Red Bull-csapattól fel- (vagyis vissza)térjen a Red Bull Racinghez, Max Verstappen mellé.

„Két igazán erős csapattársam volt eddig. A Forma Renault-ban Carlos Sainz volt a csapattársam, aztán persze Ricciardo a Forma-1-ben. Érdekes év volt az, mert az előző szezonban Daniel megverte Sebastian Vettelt, én pedig így is előtte végeztem a pontversenyben” – magyarázta a holland Racing News 365-nek.

„Meggyőződésem, hogy a nézők is emlékeznek még erre, persze az is tény, hogy az ember inkább előre tekint, mint hátra. Mindig szeretnénk jobban tejesíteni, mint előtte.”

F1: Kitúrnák a Red Bull második pilótáját 1

„Egyértelműen jó lenne Max csapattársának lenni. Ő mostanra nagyon jó helyzetben van, a csapat mindent megtesz érte, emellett fejben is nagyon erős. De épp ezért lenne izgalmas a csapattársának lenni.”

A még mindig csak 25 éves Kvjat azért az Alpha Taurival sem elégedetlen.

„Egyetértek Franz Tosttal abban, hogy már nem fiókcsapat vagyunk, ugyanis idén tapasztalt párosunk van. Emellett azt gondolom, hogy az idei évtől gyorsabban is haladhat az autó fejlesztése.”