A Red Bull már tavalyi szezon második felében versenyképessé vált a Honda-motorral, az idei évre pedig nagy célokat tűztek ki. A tulajdonos, Dietrich Mateschitz is megszólalt a szezonkezdet előtt.

„Az idei évre egyértelműen magasabb elvárásaink vannak. A motorpartnerünk, a Honda remek munkát végzett a télen. Minden korábbinál több kilométert pörgettünk le a tesztpadon problémamentesen. Az erőforrásnak köszönhetően az élen lehetünk majd mind a teljesítmény, mind a megbízhatóság terén” – magyarázta az osztrák milliárdos, majd kiemelte a versenyzői felállások változatlanságát.

„A folyamatosság is fontos, minden nagyon jól működik. Minden kulcsember maradt a helyén. A versenyzőink is mind bizonyították. Maxnál minden megvan ahhoz, hogy bajnok legyen. Alex mindenkit meglepett, hogy milyen jól teljesítette a nehéz feladatot tavaly. Danyiil és Pierre is képes lépést tartani a legjobbakkal.”

„A 2019-es év eleji problémák idén nem jönnek majd elő. A számítógépes szimulációs és szélcsatornás adatunk jobb, mint tavaly, és meggyőződésünk, hogy ez a pályán is megmutatkozik majd. Ezt azt jelenti, hogy reményeim szerint a világbajnoki címért küzdhetünk majd.”

F1: A bajnoki címet célozza a Red Bull-tulajdonos 1

Szintén nyilatkozott a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, aki elmondta, hogy azzal együtt, hogy idén a világbajnoki cím megszerzésére koncentrálnak, komoly erőforrásokat fordítanak a 2021-es felkészülésre is, azaz ők is kiköltekeznek, mielőtt életbe lép az évi 175 millió dolláros kiadási plafon.

„A kereten belül emeljük a költségvetést. Már most is nagyon jól szervezett csapat vagyunk. Ha a költségplafon nem jött volna, mi is másképp ütemeztük volna a kiadásokat, de mivel életbe lép majd, mindent bele kell adnunk.”

„Gyakorlatilag három csapattal dolgozunk idén: az egyik az idei autón dolgozik, van egy stáb a 2021-es autóra és egy harmadik, amelyik a 18 colos gumikkal foglalkozik.”

Bár a hivatalos tesztelés csak ma kezdődött Barcelonában, sok más csapathoz hasonlóan filmezés keretében a Red Bull is kipróbálta az autóját

„Minden jól ment” – mondta a silverstone-i shakedownról Marko. „A célunk az, hogy rögtön az elejétől versenyképesek legyünk. Adrian Newey minden korábbinál előbb végzett az autóval, jók az előjelek.”