Miután a Forma-1-es visszatérés a sereghajtó Williamsnél kiábrándítóan sikerült, Robert Kubica tavaly ősszel bejelentette, hogy távozik a csapattól és egyben az F1-es rajtrácstól.

A 35 éves lengyel jelezte, hogy a versenyzésről nem kíván lemondani, leginkább a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) képzelte el a jövőjét, ami most valóra is vált.

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy Kubica egy BMW M4 DTM volánjánál szerepel majd a 2020-as bajnokságban, a szériába most visszatérő ART-csapatnál.

A BMW-s kapcsolat adta magát, hiszen Kubica F1-es pályafutása nagy részében a BMW Saubernél vezetett, 2008-ban pedig ő szerezte a bajorok egyetlen futamgyőzelmét is, és az ART sem meglepetés, hiszen jelenlegi F1-es munkaadója, az Alfa Romeo csapatfőnöke Frederic Vasseur, az ART-csapat társalapítója és volt főnöke, aki így segített a tesztpilótának.

„Régóta vonzott a DTM, a jerezi tesztem óta pedig nagyon reméltem, hogy összejön a dolog. Nagyon várom a karrieremnek ezt az új fejezetét. Hiszem, hogy a DTM az egyik legjobb autóverseny-kategória, szeretnék itt bizonyítani” – mondta Kubica.