2020-ban a Forma-1-ben három és fél évtized után újra Holland Nagydíjat rendeznek, a száguldó cirkusz a régi helyszínre, Zandvoortba tér vissza, ám a versenypályát a felújítás keretében néhány ponton módosították is, például két, komolyan döntött kanyar is lesz az újdonságok között.

Januárban arról szóltak a hírek, hogy a szervezők igyekeznek a lehető legtovább titokban tartani a részleteket, még a csapatok sem kapnak meg minden adatot előre.

A RaceFans.netnek újra nyilatkozott az építő Dromo tulajdonosa, Jarno Zaffelli, tisztázta, hogy nem lesz titkolózás:

„Ahogy mindig, most is szeretnénk megbízható adatokat adni. Másképp nincs is értelme adatot szolgáltatni. A csapatok már most is rendelkeznek az FIA által is jóváhagyott geometria adataival. Persze mindig van egy kis tolerancia ezekben, ezért is jön a homologáció a megépítés után” – magyarázta.

„Szóval amikor befejeződik az építés, milliméterre pontos adatokat is adunk majd a csapatoknak – manapság az F1-es alakulatok nagyon kifinomult szimulátorokkal dolgoznak. De ez az építés befejeződése előtt természetesen nem lehetséges” – oldotta fel az ellentmondást.

„A szimulációs adatcsomagok a futam rendezéséhez közelebbi időpontban állnak majd rendelkezésre, hiszen be kell fejezni az épületet is, fel kell venni, majd össze kell vetni minden adatot, ezért nem lesz annyi idejük a szimulációkra, mint általában a többi pálya esetében.”

A Forma-1-es Holland Nagydíjat a tervek szerint május 3-án tartják majd.