Több versenyzőhöz hasonlóan Lewis Hamilton szerződése is lejár 2020-ban, a hatszoros világbajnok és a Mercedes – a főnök Toto Wolff állítása szerint – a napokban-hetekben kezdi majd meg az érdemi tárgyalásokat a közös folytatásról.

Miután a Ferrari 2024-ig lekötötte Charles Leclerc-t, a Red Bull pedig 2023-ig hosszabbított Max Verstappennel, nem valószínű, hogy Hamilton elhagyja a Mercedest, de azért biztosra sem lehet venni a dolgot.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a pénz jelentheti az egyetlen bökkenőt.

„A mi programunkba nem passzolna Hamilton. Az lenne a logikus, hogy Lewis marad a Mercedesnél, már ha sikerül megegyezniük a feltételekről. A Mercedes nagyon szeretné megtartani őt, a kérdés a pénz. Az autóipar jelenleg nem áll jól, elbocsátások vannak, ilyenkor pedig nem könnyű rekordfizetéseket megindokolni” – magyarázta.

F1: Emiatt szakíthat Hamilton és a Mercedes 1

A pletykák, spekulációk szerint a Mercedes évi 50 millió dollárig menne el, Hamilton viszont ennél is többet kér.

„Lewis ennyire tartja magát. Kiemelkedő versenyző, aminek megvan a maga ára, és szerintem ezt a Mercedesnél is értik.”

A Mercedesen kívül csak a Ferrari tudna ilyen sztárgázsit ajánlani Hamiltonnak, de Horner nem hiszi, hogy az olaszoknál köt ki:

„Bernie Ecclestone mindig azt mondta, hogy minden versenyző szeretné a Ferrarinál befejezni a pályafutását, de Lewis esetében talán nincs ez így. Mindig is különutas volt, úgy tűnik, jól érzi magát a jelenlegi környezetében, és ha ráadásul az a legversenyképesebb csapat is, miért is váltana csak azért, hogy más színekben vezessen?”