A Red Bull Racing 2019-re váltott a Honda erőforrásaira, és bár egy kicsit nyögvenyelősen indult a szezon, végül három futamgyőzelmet értek el Max Verstappennel.

A japán gyártó Forma-1-es főnökét, Jamamoto Maszasit a Lotus és a McLaren színeiben a Honda erőforrásait használva 32 futamgyőzelmet, három világbajnoki címet szerző Ayrton Sennára emlékezteti a holland ifjonc.

„A Hondánál nagyon fontos tényezőként tekintünk rá a sikereink szempontjából. Fiatal, de lenyűgözően versenyez. A Hondával való viszonyát tekintve olyan, mint egy fiatal Senna. Talán Max is tiszteli a Hondát, ismerősként tekint a márkára. Amikor Ausztriában a dobogón a logónkat mutatta, bizonyította, hogy ő is nagyon elégedett velünk. Emiatt mi is jó motort akarunk adni neki – persze mind a négy versenyzőnk nagyon fontos számunkra” – idézte az Autosport a japánt.

F1: Sennát látja Verstappenben a Honda 1

Albon, Verstappen, Gasly, Kvjat – a hondás versenyzők

Jamamoto szerint egyértelműen erős kapocs alakult ki Verstappen és a Honda között.

„A győzelem iránti szenvedélye csak erősebbé tette a viszonyunkat. Járt már az F1-es kutatás-fejlesztési központunkban és a gyárban is. Nagyon sokan dolgoznak ezeken a helyeken, amit a saját szemével láthatott. Majd egy kilométeres dolgozó sorfalon ment végig, pacsizott mindenkivel. Ez talán tovább erősítette a Hondát illető érzéseit és elkötelezettségét” – idézte fel.

A Honda szerződése jelenleg 2021 végéig szól a Red Bull-lal, Verstappen ugyanakkor csak az idei évig van lekötve – ahhoz, hogy maradjon, a csapatnak és a motorgyártónak is nagyot kell villantania a 2020-as szezon első felében, a holland pilótának a szezon kezdetétől a bajnoki esélyesek között kell lennie.