Bár elvi akadálya nincs, hogy a jelenleg 32 éves Sebastian Vettel a következő pár évben túlszárnyalja példaképe, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher – és Lewis Hamilton – rekordjait, nem valószínű, hogy ez megtörténik.

A Ferrari versenyzője azt mondja, elfogadja, hogy mind az eredmények, mind a népszerűség tekintetében csak a második számú német Forma-1-es lehet.

„Én vagyok és leszek is Németország második számú versenyzője, és nincs gondom ezzel” – nyilatkozta az ARD-nek.

„Úgy hiszem, Michael eredményei egyediek voltak és azok is maradnak. Németországban ő robbantotta be a Forma-1-et, mindenki, aki utána jött, csak mögéje sorolhat be. Természetesnek látom ezt és büszke vagyok a hazámra, nem gond számomra kimondani, hogy Németországért vezetek” – folytatta.

F1: Vettelnek nem gond, hogy második számú 1

Bár a Vettel által begyűjtött négy világbajnoki cím is szép, ő nem úgy van ezzel, mint például volt csapattársa és barátja, Kimi Räikkönen, hogy a 2007-es siker után megelégedett azzal, hogy bebizonyította, bajnoki szintű versenyző.

„Én nem úgy gondolkodom, hogy korábban már megnyertem, úgyhogy nem kell többször. Nem gondolom, hogy a korábbi sikereim a jövőben is sikert garantálnak. Persze így is nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy már nem is egyszer bizonyíthattam magamnak, hogy le tudom győzni a legjobbakat és én is az egyik legjobb vagyok. Nem azzal kelek minden reggel, hogy én vagyok a legjobb. Hiába írják, hogy érdemes így gondolkodni, én nem ilyen vagyok.”