Idén mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél a Forma-2 tavalyi bajnoka, a Mercedes-nevelt George Russell. Az angol tehetség 2019-ben nem sokat mutathatott a sereghajtó autóval, mindössze csapattársát, Robert Kubicát verte rendszeresen, de a pontok tekintetében még vele szemben is alulmaradt, hiszen a kaotikus Német Nagydíj végén a lengyelnek pottyant le egy szerencsés pont, míg Russell nullázott az első évében.

A 21 éves versenyzőt azért nem keserítette el a szezon, és ha a saját és csapata idei eredményeiből nem is, máséiból bőven merít motivációt, a ferraris Charles Leclerc-hez, valamint az F2-ben tavaly mögötte, a 2. és 3. helyen záró Lando Norrishoz (McLaren) és Alexander Albonhoz (Red Bull) méri magát.

“A Mercedesnél és Williamsnél mindenki tudja, hogy tavaly legyőztem Landót és Alexet. Ha a tényeket nézzük, ugyanazon a pályán haladok, mint Charles. Győzött a GP3-ban, én is győztem a GP3-ban, ő is, én is az első évünkben megnyertük a Forma-2-es bajnokságot. És most, hogy Charles-nak már sok-sok pole-ja van, futamokat nyert, hogy Alex is megmutatta, mire képes, és hogy Lando is szép munkát végez, örülök is a sikereiknek” – magyarázta.

F1: Russell drukkol az ellenfeleinek 1

“Kimondottan szeretném is, ha jól szerepelnének, mert minél jobban teljesítenek, annál jobb nekem is. Amikor eljön az idő, hogy tárgyalnom kell, mondhatom majd, hogy eddig nem igazán tudtam megmutatni, mire vagyok képes, de az F2-ben már megmutattam, mit tudok ezek ellen a srácok ellen, ők pedig már az F1-ben is bizonyítottak. Ha itt rosszul szerepelnének, akkor az is kevesebbet érne, amit én elértem az F2-ben.”

Russellnek egyébként valószínűleg 2020-ban is fiatal riválisaira kell majd támaszkodnia, mert a Williamstől nem várható nagy előrelépés. Az angol igen óvatos, sőt, borúlátó a javulást illetően:

“Nem merném azt állítani, hogy jövőre már ott leszünk a középmezőnyben. Annyit mondhatok, hogy ha mindenki egy helyben állna a tél folyamán, akkor bekerülnénk a középmezőnybe.”