A múlt héten komoly lendületet kaptak a Lewis Hamiltont a Ferrarihoz kötő pletykák, Abu-Dzabiban a Scuderia főnöke, Mattia Binotto azt mondta, örül, hogy a hatszoros világbajnok 2020 után szabad, az olasz Gazzetta dello Sport arról írt, hogy az angol idén már kétszer tárgyalt a maranellói vezérekkel, ráadásul a Merci-főnök, Toto Wolff is elismerte, hogy pilótája másfelé is nézelődik, hozzátéve, hogy ez részéről nem gond.

A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után a futamot – és persze az idei évet – megnyerő Hamilton reagált az olasz sajtóhírekre is, nem cáfolta azok lényegét.

“Ami zárt ajtók mögött történik, az mindig magánügy, akárkivel is üljek le tárgyalni” – szögezte le.

“Sok-sok éven keresztül sosem foglalkoztam más opciókkal, mert egyenesen haladunk előre az utunkon. De tudom, hogy Toto is mérlegeli a jövőt illető lehetőségeit, szóval kíváncsian várom, ő merre indul” – utalt arra, hogy hozzá hasonlóan a Mercedes-főnök szerződése is 2020 végén jár le, Wolff pedig akár az F1 irányításában is vállalhat szerepet azután.

“Jól érzem magam itt, szóval nem lenne egyszerű döntés, hogy más irányba menjek, de nyilván az az észszerű és bölcs dolog, ha átgondolom, mit is szeretnék a pályafutásom utolsó szakaszában.”

Wolff a verseny után arról beszélt, hogy szerinte 75%, hogy Hamilton marad majd a Mercedesnél.

Hamilton: Magánügy, kivel tárgyalok 1

A mezőny jelentős része 2020 végéig van lekötve, pillanatnyilag csak Charles Leclerc-ről, Sergio Perezről és Esteban Oconról tudjuk, hogy ’21-ben is jelenlegi csapatánál lesz, így óriási mozgások, helyezkedések várhatók a piacon a következő egy évben.

Ha Hamilton távozik a Mercedestől, első számú utódjelöltje Max Verstappen, akit a német márka már az F1-es bemutatkozása előtt kinézett, ráadásul családi szinten is jó a kapcsolat Wolff és Verstappenék között. Nem csoda, hogy a Red Bull-főnök Christian Horner szerint az élpilóták jobban tennék, ha nem mozdulnának ’21-re.

“Mindenki maradhatna a csapatánál ugyanazért a fizetésért. Lewis jól érzi magát ott, ahol van, Max jól érzi magát nálunk, passzol a csapatba. Miért is váltanának? Csak jó autót kell adnunk Maxnak jövőre, hogy maradni akarjon.”

Hamilton: Magánügy, kivel tárgyalok 2