A 2021-es szabályok nagyban megváltoztathatják a Forma-1 jelenlegi képét: az autókat érintő szabályok mellett számos versenyzőnek is lejár a szerződése, így több élpilótánál is felmerülhet a kérdés, hogy folyatja-e pályafutását az új érában is, vagy szögre akasztja bukósisakját.

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton is 2020-ig kötelezte el magát a Mercedesszel, de jövőbeli sorsa még kérdéses, csakúgy, mint Sebastian Vettelé, aki hasonló helyzetben van a Ferrarinál. Mattia Binotto az Abu-dzabi Nagydíj pénteki napján elárulta, örül a helyzetnek.

F1: A Ferrari örül annak, hogy Hamilton szerződése lejár 1

“Lewis kivételes versenyző, fantasztikus. Örülünk a tudatnak, hogy 2021-ben elérhető lesz, de túl korai lenne döntést hozni – utalt a pilótakérdésre az olasz szakember. “Elégedettek vagyunk a jelenlegi pilótapárosunkkal.”

F1: A Ferrari örül annak, hogy Hamilton szerződése lejár 2

Természetesen még korai lenne mindebből következtetéseket levonni. Hamilton Brazíliában azt mondta, hogy jövője nagyban függ a Mercedes jelenlegi csapatfőnökétől, Toto Wolfftól is. “Az utóbbi hét évben Lewis és én nagyon összenőttünk” – mondta a brackley-i istálló vezetője. “Mindketten 2013-ban kerültünk ide, és nagy mértékben bízunk a másikban.”

“Én is szeretném tudni, mik a jövőbeni tervei. Folyamatosan beszélünk erről, és úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos dolog, csakúgy, mint a csapat többi fontos szereplőjénél. Számos dolog csak később dől el, melyek csak a tél során derülnek ki” – tekintett előre az osztrák szakember.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!