Talán a vártnál is nagyobb pletykaáradatot indított el Toto Wolff távolmaradása a Forma-1-es Brazil Nagydíj hétvégéjén. A Mercedes csapatfőnökének hiánya miatt egyesek már a brackley-i istálló eladásáról beszéltek, míg mások úgy gondolják, hogy az osztrák szakember azt készíti elő, hogy Chase Carey helyébe lépve átvegye a sportág irányítását.

A csapat hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton ugyan azt állította, hogy nem érzi a csapat Wolff hiányát Interlagosban, hosszabb távon ugyanezt már nem mondta ki. A britnek 2020 végén jár le a szerződése, de még nem tudja mitévő legyen.

“Amikor egy csapattal ilyen hosszú időt tölt el az ember, már összenövünk” – mondta Hamilton, aki 2013 óta vezet a Mercedesnél. “De kell egy kis idő, hogy átgondoljuk, hol is vagyunk, mik is a céljaink és mit tervezünk.”

A brit szeretné tudni, hogy jelenlegi csapatfőnökének mik a jövőbeli tervei, csak ezután döntene saját ügyében. “Nehéz a helyzet. Tudom, milyen érzés beragadni egy pozícióba hosszú időre. Ez nem lehet mindig pozitív érzés, és szeretném, ha az emberek kinyitnák szárnyaikat és azt tennék, ami a karrierjük szempontjából a legjobb. Csak ők tudják, mi is ez.”

“Az üzleti oldalt tekintve a jó embereket kell a jó helyre tenni, és ő a legjobb – a tökéletes” – magasztalta Wolffot Hamilton. “Én nem szeretném, ha elhagyná a csapatot, ha én maradok a sportágban, de a végső döntés az övé. Az istálló nem egy személyből áll, rengeteg emberről beszélünk. Számomra ez egy fontos ügy és szeretném megvárni, hogyan dönt végül. A sportág is jó kezekben lenne az irányítása alatt, de nem tudom, hogy több-e ez, mint puszta szóbeszéd” – utalt a híresztelésekre a hatszoros világbajnok.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!