A Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati napján robbant a bomba, miszerint hamarosan eladóvá válik a Mercedes F1-es csapata. A pletykák két potenciális vevőjelöltet említettek: az egyik az orosz Dimitrij Mazepin, aki a Forma-2-ben versenyző Nyikita apja, a másik pedig a Penske-család, akik nemrégiben az IndyCart és az indianapolisi pályát is megvásárolták.

Az ügyben az amerikaiak szólaltak meg először, személyesen Roger Penske fejtette ki álláspontját. “Egyáltalán nem igaz” – utalt a híresztelésekre a legendás csapatalapító. “A tányérom tele van.”

Időközben a Mercedes is próbálta tisztázni a helyzetet. A Daimler-elnök Ola Kallenius szerint nem kell a szurkolóknak aggódnia a csillagos márka kiszállása miatt. “Zsinórban hat bajnoki címet nyerni egy történelmi esemény. Marketing- és márkaépítési szempontból bőven kifizetődő volt” – árulta el.

Az amerikaiaknak nem kell a Mercedes F1-es csapata 1

Ola Kallenius

“Akár Forma-1-rajongók vagyunk, akár nem, ezeket a marketingköltéseket észszerűen kell nézni. A befektetéseinket az eléréssel és az emberekre gyakorolt hatással súlyozzuk, valamint azzal, hogy mennyibe is került ez nekünk. A Forma-1 médiaértéke 1 milliárd euró évente” – hivatkozott a statisztikákra Kallenius.

“A költségek – melyeket nem szeretnénk nyilvánosságra hozni – meglepően alacsonyak ehhez képest. Soha nem szabad elfelejteni azt, hogy a Forma-1-ben a kiadások mellett bevételek is vannak. Elkötelezetten állunk a folytatás mellett” – szögezte le a nagyfőnök.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!