A Red Bull a Renault-hoz távozott Daniel Ricciardo helyére a Toro Rossónál előtte jól teljesítő Pierre Gaslyt ültette 2019-re, ám a francia nagyon halványan teljesített Max Verstappen mellett, ezért minden korábbi fogadkozás ellenére a nyári szünet után pilótát cserélte, Gasly visszakerült a kiscsapathoz, míg onnan előléptették az idén bemutatkozott Alexander Albont.

Bár a thai-brit újonc kezdettől fogva erősebben szerepelt, mint francia elődje, a Red Bullnál hangsúlyozták, hogy nem sürgős a 2020-as felállás véglegesítése, hiszen mind a nagy csapat, mind a Toro Rosso pilótái le vannak kötve, szabadon rendezhetik a kérdést, Albon mellett elvileg Gasly és Danyiil Kvjat is esélyes arra, hogy Verstappen csapattársa legyen.

A fentiekkel együtt ugyanakkor többször utaltak arra is, hogy Albon a favorit, mostantól pedig hivatalos a dolog, ő marad a Red Bull Racingnél jövő évre, ami egyben azt is jelenti, hogy a Toro Rosso jelenlegi felállása sem változik.

Albon a Belga Nagydíjon történt előléptetése óta minden egyes futamon az első hatban zárt, 68-54 arányban a szerzett pontok terén verte is Verstappent, ez az egyenletes, kiszámítható teljesítmény billentette felé a mérleg nyelvét, árulta el a csapatfőnök, Christian Horner a keddi bejelentésben:

“Alex kiemelkedően jól szerepelt, amióta Belgiumban a csapathoz került, az eredményei pedig magukért beszélnek. Lehetetlen lenne letagadni, hogy milyen egyenletesen teljesít, ráadásul egyre inkább kitartó, végtelenül elszánt versenyzőként is nevet szerez magának. Alex bizonyította, hogy teljes mértékben megérdemli, hogy a Red Bull Racingnél folytathassa a fejlődést” – mondta a főnök.