A megszokottól jelentősen eltérő körülmények között kell versenyezniük a pilótáknak a Forma-1-es Mexikói Nagydíjon. A legnagyobb különbséget a 2200 méteres tengerszint feletti magasság jelenti, az emiatt ritkább levegő pedig az autók viselkedését is befolyásolja.

Mindkét pénteki szabadedzésen láthattuk, hogy a pilóták sokat csúszkáltak, keresték a határokat. Emellett a gumik sokkal jobban koptak, mint azt a korábbi helyszíneken tapasztalhatták a versenyzők. Az első gyakorlást megnyerő Lewis Hamilton merésznek tűnő kijelentést tett ezzel kapcsolatban.

“Úgy tűnik, három vagy négy kiállás is lehet ebből. A pálya nagyon agresszíven bánik a gumikkal. Amikor elkezdenek szemcsésedni, sokkal könnyebb lesz elfékezni őket. Szerencsére nekem nem volt ilyen gondom, igyekezni fogok a továbbiakban is elkerülni ezt.”

A hatodik vb-címéért hajtó Mercedes-pilótának van esélye arra, hogy már Mexikóban behozhatatlan előnyre tegyen szert a pontversenyben, de a pénteki eredmények nem ezt támasztják alá. “Nem vagyunk igazán lemaradva a Red Bulltól és a Ferraritól, csak a motorjaikat csavarták fel az egyenesben. Egyelőre a gumik működését próbáljuk megérteni. Hideg volt délelőtt, és egy kicsit melegebb lett a második edzésre. Nehéz hajszálpontosan belőni, hogyan is működnek” – tette hozzá.

F1: Akár négy bokszkiállást is láthatunk Mexikóban 1

Valtteri Bottas

Csapattársa, Valtteri Bottas nem olyan pozitív a Mercedes lemaradását illetően, mint Hamilton. “Sokkal nagyobb a különbség, mint amire számítottunk a hétvége ezen pontján” – árulta el a finn. “Igencsak csúszós volt a pálya, főleg az első edzés volt trükkös a túlkormányzott autóval” – tette hozzá úgy, hogy a második 90 perces szakaszban szépet piruettezett a stadionrész bejáratánál.

“A Ferrari és a Red Bull is jól teljesít ezen a pályán, de mint általában, most is rengeteg dolgon tudunk egy kicsit javítani a következő napra” – mondta Bottas.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!