A Renault a Belga Nagydíj előtt bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól Nico Hülkenberg, a német pilóta helyét a Mercedes-nevelt francia ifjonc, Esteban Ocon kapja meg 2020-ra.

Az F1-es világ túlnyomó része biztosra vette, hogy a rutinos német 2020-ra a Haashoz igazol, ahol a már két éve küszködő Romain Grosjean váltja majd, nem nagy meglepetésre a Szingapúri Nagydíj előtt az amerikai alakult jelezte, hogy náluk nem lesz változás.

Hülkenbergnek az Alfa Romeo maradt reális lehetőségként, mert bár a Williamsnél még nem választották ki Robert Kubica utódját, a sereghajtóhoz nem szeretne menni, míg a Red Bull ugyan szintén csak egy igazolt pilótával rendelkezik a jövő évre (Max Verstappen), egyre biztosabbnak látszik, hogy megtartják a thai-brit újoncot, Alexander Albont.

A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg szerint ez nem lenne jó döntés, a Red Bullnak Hülkenberget kellene választania Verstappen mellé:

“Albon pillanatnyilag küzd a Red Bull-os üléséért, ami nem könnyű. Azt hiszem, a Red Bull egy kicsit elakadt a pilótaválasztás tekintetében. Talán Gasly van előnyben, mert olyan jól megy a Toro Rossónál” – kezdte az értékelést.

“Hogy ki mást választhatnának? Nem is tudom. Őszintén szólva Hülkenberg nem lenne rossz választás. Továbbra is van esélye a Red Bullnál, még ha nemet is mondtak. Nagyon jól passzolna a csapat mentalitásához, jó versenyző, szóval miért ne? Pillanatnyilag ő a legjobb választás” – állította a volt Williams- és Mercedes-pilóta.