Kimi Räikkönen a hétvégi Orosz Nagydíjon 307. Forma-1-es futamán vesz majd részt, megelőzve ezzel Michael Schumacher 306-os eredményét, Szocsi után ő lesz a sportág történetének harmadik legtapasztaltabb versenyzője.

A 2007-es világbajnok még az idén beéri és megelőzi majd a 309-en álló Fernando Alonsót, és mivel 2020-ra is van szerződése, átveheti majd az elsőséget a csúcstartó Rubens Barrichellótól.

Az F1-ben 2001-ben, a Saubernél bemutatkozott, hamarosan 40. születésnapját ünneplő finn Szocsiban újságírói kérdésre elmondta, hogy nem számított rá, hogy ilyen sokáig a sportágban lesz, ő “egy-két évre” gondolt annak idején.

“Egyértelműen nem. Jóval korábban gondoltam kiszállni. Tulajdonképpen egyszer már ki is szálltam. De nem, tényleg nem gondoltam volna. Mondjuk nem is volt elképzelésem, meddig maradok. Nem volt tervem és most sincs. Csak igyekszem jól teljesíteni, amíg élvezem a versenyzést, maradok, aztán majd meglátjuk” – mondta a Sauberből Alfa Romeóvá lett csapatnál vezető veterán.

“Nem úgy nézem, hogy már ennyit és ennyit versenyeztem, és hogy ez mekkora dolog. Nekem az eredmények fontosabbak minden másnál. Talán egyszer, miután abbahagytam, visszatekintve jelent majd valamit, de most semmit” – állította a McLarennél öt, a Lotusnál két, a Ferrarinál összesen nyolc évet lehúzott Räikkönen.

F1: Räikkönen sem gondolta, hogy eddig marad 1

Räikkönen a 2011-es Ausztrál Nagydíjon – pár évre számított