Lewis Hamilton idén hatodik világbajnoki címe felé halad, csoda lenne, ha nem húzná be ezt az évet is. Bár a Mercedes Spában nem tudott győzni, és előzetesen úgy tűnik, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon is a Ferrari lehet az élen, az angol cseppet sem elégedetlen a szezonnal.

“Hogy őszinte legyek, úgy érzem, sosem voltam még ilyen jó. Sosem teljesítettem még ennyire egyenletesen, még ha pár futamon nem is voltam a legjobb. Az autón még lehet fejleszteni, de a csapat nagyszerűen dolgozik.”

Hamilton 65 pontos előnnyel vezet a bajnokságban csapattársa, Valtteri Bottas előtt, Max Verstappen és a ferrarisok még messzebb vannak, de az angol szerint innen sem lesz könnyű dolga:

“Nem tudom, mások hogy vannak vele, de én sosem nézem a pontokat. Mindig igyekszem a lehető legelőrébb végezni, mindig csak az adott futamra koncentrálok. Egyelőre még nagyon távolinak tűnik a bajnoki cím, még sok van hátra, a neheze pedig csak most jön, fizikai értelemben is. Benne van a kifáradás, egyszerűen nagyon sok a futam.”

F1: Hamilton meggondolja a szerződéshosszabbítást 1

Bár reálisan nézve senki sem fenyegeti már Hamilton idei, újabb sikerét, az tény, hogy a fiatal tehetségek, Verstappen, a ferraris Charles Leclerc egyre komolyabb ellenfelek a pályán.

“Mindig is erős ellenfeleim voltak, amióta csak az F1-ben vagyok. Ahogy múlnak az évek, változnak a riválisok is, újak, más karakterek jönnek. De mindegyikük erős. Az idő múlásával nem könnyű megőrizi a koncentrációt, de szeretnék addig versenyezni, amíg csak lehet, akkor is, ha sok valódi bajnokesélyes van.”

A sportágban 2007-ben bemutatkozott, idén 34 éves versenyző jelenlegi mercedeses szerződése 2020 végéig szól, azaz ha tényleg sokáig akar még küzdeni, hosszabbítania kell.

“Másfél évem van a mostaniból, fura, mert olyan, mintha csak most írtam volna alá. De a következő hónapokban elgondolkodom majd a különböző opciókon” – mondta erről.