A Forma-1-es Magyar Nagydíjon a rosszul sikerült időmérő és a motorcsere miatt a mezőny végéről rajtoló Daniel Ricciardo a futam záró szakaszában kemény küzdelmet folytatott a 13. helyért a haasos Kevin Magnussennel, ám az agresszivitásáról ismert dán nem hagyta magát, már-már a sportszerűtlenség határait feszegetve védekezett, verte vissza az előzési kísérleteket.

“Ez a f.sz szórakozik velem, a féktávon változtat irányt” – csattant fel a csapatrádión a végül türelmét vesztő ausztrál.

Magnussent a csapat nem sokkal később tájékoztatta is, hogy a versenyigazgatóság figyelmeztette a féktávon való manőverezés miatt.

A versenyigazgató, Michael Masi utólag így nyilatkozott erről:

“Küldtünk egy figyelmeztetést a csapatnak, nem is konkrétan egy manőver miatt, hanem az ismétlődés miatt. De a figyelmeztetés csak erre a futamra szólt, a következő versenyen tiszta lappal indul” – idézte a RaceFans.net. “Általánosan elfogadott, hogy egy irányváltással szabad védeni az ívet. A féktávon való mozgásra, főleg ha ismétlődik, viszont szigorúan le kell csapnunk, erről még Bahreinben megegyeztünk a pilótákkal.”

F1: “Ez a f.sz szórakozik velem!” 1

Ricciardo a futam után a középső ujjával is üzent Magnussennek, később pedig azt mondta, szerinte a figyelmeztetés kevés volt:

“Az első két alkalmat elnéztem, nem szóltam a rádión. Nem akarok az a típus lenni, aki azonnal a rádión panaszkodik, gondoltam, hogy hagyom egy kicsit keménykedni. De aztán volt pár eset, amikor bementem a belső ívre, ő meg mozgott, kiszorított, amennyire csak lehetett, akkor már mondanom kellett valamit. Szerintem egyértelműen a féktávon váltott irányt, amit nem nagyon szeretünk.”

“Beszélni is akartam vele a futam után, de azt tanácsolták, hogy vegyek egy mély levegőt és hagyjam a dolgot. Oké, versenyzünk, de az is biztos, hogy a pilóták egyetértenek ebben a kérdésben, és ezt már a versenybírókkal is megbeszéltük, ő pedig több mint kétszer váltott irányt a féktávon. Úgy hallottam, hogy figyelmeztették, de a figyelmeztetés nem elég.”