A 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj első edzésnapja felemásan alakult, a változékony körülmények mellett délelőtt túlnyomóan száraz, délután inkább nedves körülmények között zajlott a körözés.

“A fő, hogy az első edzésen és a második edzésen is erősek voltunk, szárazon és vizes pályán is – meglátjuk, holnap mennyire leszünk versenyképesek. A holnapi nap a maihoz hasonlóan kiszámíthatatlan lehet. Az időjárás hasonló lehet, ezért hasznos volt most délután is menni. Szerintem a Mercedes mindkét edzésen nagyon gyors volt. A Ferrari szerintem nem mutatta meg a valós tempóját, de tudjuk, hogy az időmérőn már ők is ott lesznek” – magyarázta a második edzésen az élen záró Pierre Gasly.

F1: Vettel nem tudja, hol áll a Ferrari 1

Csapattársa, az idei harmadik győzelmére hajtó Max Verstappen így beszélt a nap végén:

“Kipróbáltunk pár dolgot az autón, az első edzés elején elégedett voltam. Aztán kipróbáltunk más dolgokat, azokkal már kevésbé, ezért is pördültem meg. De fontos az ilyesmiket tesztelni, mert így a második edzésre már megint nagyon jó volt az autóm balansza, versenyképesnek tűnünk.”

“Szerintem a Mercedes továbbra is előttünk van egy kicsit, de érdekes lesz a holnapi nap. Nehéz megtippelni, de úgy gondolom, hogy elég szoros lesz.”

F1: Vettel nem tudja, hol áll a Ferrari 2

A világbajnoki címvédő, hatszoros hungaroringi győztes Lewis Hamilton az első edzésen az első, a másodikon a harmadik lett, de a délutáni munkát értelmetlennek érezte.

“Délután egy picit mentem a kemény keveréken, volt pár kör, ennyi. Aztán három kör esőben, és vége is volt. Igazából nincs sok értelme kimenni, mert ha előre tudhatjuk, hogy a szombat és a vasárnap is esős lesz, akkor arra lehet nedves beállításokkal készülni, de így irreleváns, mert tudjuk, hogy a futam száraz lesz, így a legjobb száraz beállításokat keressük, aztán igyekszünk azzal boldogulni az esőben is.”

F1: Vettel nem tudja, hol áll a Ferrari 3

Sebastian Vettel is a Mercedest látta a legerősebbnek, a Ferrari formáját illetően bizonytalan volt a pénteki nap végén:

“Nem volt rossz. Szerintem még javulhatunk, egyelőre nem sikerült mindent kihozni az autóból a gyors körön. Nehéz megmondani, hol állunk a többiekhez képest, majd holnap kiderül. De volt még tartalék, és ez ilyen körülmények között fontosabb, mint a csúcstempó kiderítése.”

A kérdésre, hogy a Ferrari szempontjából a hétvége folytatásában a száraz vagy a nedves körülmények lennének-e jobbak, így felelt:

“Azt hiszem, így is, úgy is nagyjából ugyanott vagyunk. Hogy mennyire közel, az majd kiderül. A Mercedes rögtön az elejétől nagyon gyorsnak tűnt.”