A 2021-es nagy Forma-1-es reformok közeledtével az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton egyre határozottabban kíván szerepet vállalni a jövő alakításában, a leendő szabályok mellett a beemelendő új versenyhelyszínek tekintetében is beleszólást követel a versenyzőknek.

“A Forma-1 történetében a versenyzők eddig sosem voltak részesei a pályákat illető döntéshozatalnak. Pedig mi tudjuk legjobban, hogy melyik pályán tudunk előzni és melyiken nem” – mondta az izgalmasan sikerült Brit Nagydíj után.

“Nem tudom, ki választ, és azzal is tisztában vagyok, hogy nem minden Forma-1-et fogadó kész országban lehet válogatni a versenypályák közül, de vannak olyan leendő helyszínek, ahol nem lesz jó verseny, ahogy a jelenlegi naptárban is vannak ilyenek” – figyelmeztetett az angol, valószínűleg a jövőre visszatérő hollandiai Zandvoortra is célozva.

“Mindig kérdezgetik tőlem, hogy melyik a kedvenc pályám, hát ez (Silverstone) az egyik, mert itt lehet egymást követni. Nagyon látványos ilyen tempónál. Az austinit is eleve így tervezték. De vannak olyan pályák, ahol egyszerűen lehetetlen az üldözés, sima vonatozás folyik.”

Hamilton: Hadd válasszanak pályákat a pilóták! 1

“Melyik a jobb, az utóbbi helyeken versenyezni, csak azért, hogy ott is legyen verseny, vagy inkább ilyen, szuper futamokat szeretnénk? Ha igen, akkor meg kell vizsgálnunk a különböző lehetőségeket az adott országokban.”

“Szóval remélhetőleg a GPDA-nak (az F1-es versenyzők szakszervezete) is lehet ebben szerepe a 2021-es reformok terén. Kikérhetik a véleményünket, készek vagyunk segíteni a sportág jobbá tételét. Örömmel versenyzünk a különböző országokban, de ha nyitottak rá, hogy változtassanak bizonyos pályákon, esetleg más pályákra vigyék a versenyt, akkor foglalkoznunk kellene ezzel” – magyarázta Hamilton.