A szezon eddigi legizgalmasabb versenyét hozta a 2019-es Forma-1-es Osztrák Nagydíj. Max Verstappen szelte át elsőként a célvonalat, miután néhány körrel a futam vége előtt megelőzte a végig élen álló Charles Leclerc Ferrariját.

A Red Bull hollandja csak többszöri próbálkozás után tudott elmenni a monacói mellett, és a döntő pillanatban össze is értek. Verstappen leterelte a pályáról Leclerc-t, aki emiatt nem is tudott visszatámadni. A versenybírák azonnal vizsgálni kezdték az esetet.

A dobogó legfelső fokára Verstappen állhatott fel, és a versenybírák helyben hagyták a futam végeredményét, az összeérést pedig közel két órányi vizsgálat után versenybalesetnek minősítették.

F1: Megvan, ki nyerte az Osztrák Nagydíjat 1

Az indoklás szerint egyik versenyző sem tehető a koccanás miatt felelőssé kizárólagosan. A bajnokságot tekintve ezzel Verstappen megtarthatja harmadik helyét, 126 pontja azonban csak hárommal több, mint amennyi Sebastian Vettel neve mellett áll a negyedik helyen. Az élen Lewis Hamilton továbbra is vezet mercedeses csapattársa, Valtteri Bottas előtt. A britnek 197, a finn pilótának 166 pontja van.