Sebastian Vettel szenzációs körrel szerezte meg a kanadai pole pozíciót, az utolsó pillanatban vette el az első helyet Lewis Hamiltontól. A négyszeres bajnok utoljára a számára rossz emlékű tavalyi Német Nagydíjon állhatott a pole-ban, nem csoda, hogy le se lehetett törölni az arcáról a mosolyt.

Vettel még az időmérőt követő leülős sajtótájékoztatón is tele volt adrenalinnal. “Tényleg nagyon boldog vagyok, igazán élveztem. Bárcsak megcsinálhatnám újra csak a szórakozás kedvéért! – mondta Vettel.

“Nagyszerű nap volt. Sok idő eltelt az utolsó óta, a legutóbbi néhány verseny nagyon kemény volt mindenki számára. Az, hogy idejöttünk, és erősebb formát mutatunk, mint az utóbbi néhány futamon, igazán pozitív.”

“Tudtuk, hogy a pálya valószínűleg kedvez nekünk, de a munkát így is el kellett végezni. Az autó egyre jobbnak és jobbnak érződött az időmérőn, de a piros zászlós megszakítás nem volt egyszerű.”

“Az első két kanyarban kicsit fel kellett gyorsítani magam, mert nem volt egyszerű bekapcsolni a gumikat. De innentől az autó olyan volt, mint egy játékszer. Szinte üvöltötte nekem, hogy gyerünk, csináld tovább, és őszintén élveztem.”

“Nem voltam biztos benne, hogy ez elég lesz Lewis ellen, de aztán beleüvöltötték a rádióba, hogy pole pozíció. Lenyűgöző érzés volt, de a versenyen nehéz küzdelemre számítunk.”

Az eredmény Mattia Binotto csapatfőnököt is meglepte, arra számított, hogy a Mercedes feltekert motorral verhetetlen lesz. “Az biztos, hogy most nagyon örülünk” – fogalmazott Binotto. “Ezen a hétvégén eddig rendben teljesítettünk. Ez az eredmény számunkra is meglepetés. Pozitív meglepetés. Amikor olyan nehéz helyzetben vagy, mint mi mostanság, egy pole pozíció lökést ad.”

Vettelé lett a nap nyilatkozata is: azt akarta mondani Hamiltonról, hogy Kanadában nagyon “ügyes” (handy), de valamiért a “handsome” (csinos) szó jött a szájára. Nem jött annyira zavarba, gyorsan hozzá is tette Lewisra mutatva, hogy “hát nézzenek csak rá!”