Tűzálló overall helyett kockás inget és farmert öltöttek, a kormánykerék helyett pedig fejszét és fűrészt vettek a kezükbe a Red Bull versenyzői, Max Verstappen és Pierre Gasly, valamint a Toro Rosso párosát alkotó Alexander Albon és Danyiil Kvjat.

A négy pilótát természetesen nem dobták be azonnal a mély vízbe, Shea Emrytől – aki egykor a kanadai labdarúgó-bajnokságban rúgta, viszont az utóbbi években a favágás jelenti számára a profi sportolói karriert – kaptak némi útmutatást.

F1: Fejszével dobták meg Verstappent – videó 1

Ezt követően próbáltak szerencsét a favágásban, változó sikerrel, de utána a fejszével való célba dobás alapjait is elsajátíthatták.

„Először volt szerencsém ilyet kipróbálni, úgyhogy jól jött ez a néhány lecke” – mondta Verstappen. – „Korábban még nem vágtam fát, ezért mókás napon vagyok túl, és nagyon élveztem. Nem gondolom azt, hogy túlságosan jó vagyok benne, de legalább megpróbáltam. Kemény munka, így már nagyra tudom becsülni azt, aki ezt csinálja.”

Mint kiderült, Gasly is zöldfülű volt ebben az „iparban”: „Ez volt az első alkalom, amikor kipróbálhattam, és remek volt. Eléggé izgatottan vártam, hogy lássam, hogyan fog alakulni ez az egész. Bár a képességeim a -2-es szinten vannak, de szerintem rendben volt. Ezek a srácok hihetetlenül erősek.”

Ennél pontosabban aligha hasíthatta volna ketté ezt a fadarabot Verstappen.

Verstappenék előbb célba dobtak a fejszékkel…

…majd a holland pilótát célozta meg valaki egy játékbaltával

A fűrészelés azonban már csapatmunka volt: a fűrész egyik végén Verstappen, a másikon Gasly.

Motorosfűrészes bemutatóban is része volt a négy pilótának, akik láthatóan jobban tűrik a V6-os erőforrások zaját…

Az orosz torpedó ezúttal nem vágta túl nagy fába a fejszéjét.

Kvjat és Albon is együtt fűrészelt.