Míg 2017-ben az élcsapat Andretti Autosporttal és a Hondával együttműködésben Fernando Alonso igen versenyképesen szerepelt a indianapolisi 500 mérföldes versenyen, amíg motorhibával kiállni nem kényszerült, idén a McLaren önálló projektje csúnyán elhasalt, a hármas korona harmadik ágára hajtó spanyol kvalifikálni sem tudott a futamra.

A McLaren vezére, Zak Brown reméli, hogy jövőre újra nekifuthatnak majd a kihívásnak.

“Ő is ugyanolyan csalódott volt, mint mi. Egyértelműen cserbenhagytuk őt. Ragyogóan vezetett, mindent beleadott, a szurkolókkal, a médiával is nagyszerűen viselkedett, és befelé, a csapattal is. Szerintem szeretne még visszatérni Indianapolisba, úgy gondolom, nagyszerű lenne, ha újra közösen próbálkoznánk” – mondta Brown a RaceFans.netnek.

A McLaren-főnök ugyanakkor elismerte, hogy egyelőre nincs szó a 2020-as ismétlésről:

“Még nem beszéltünk erről. Nagyon jól ismerem Fernandót, szerintem azért is tudunk ilyen jól együttműködni, mert tudjuk, hogyan dolgozik. Egy ilyen csalódás után az ember nem szeretne rögtön egy mikrofont az arcába, és nem is szükséges most döntenünk erről.”

A McLaren már nem számíthat Alonsóra? 1

“De nagyszerű a viszonyunk Fernandóval. Sok szép és nehéz dolgot éltünk már meg együtt. Mondjuk az elmúlt három-négy évben a nehézségekből volt több. De nagyon szeret a McLarennel dolgozni, mi is szeretjük a közös munkát, és látja azt is, hogy milyen kevésen múlott a részvétel és hogy milyen keményen dolgoztunk. Mindannyian csalódottak vagyunk, de nem hiszem, hogy emiatt megromlana a viszony a McLaren és Fernando között.”

Alonso felfedezője, egykori renault-s főnöke, a menedzselésében továbbra is szerepet vállaló Flavio Briatore egészen másképp látja a dolgot, az olasz arra utal, hogy valószínűtlen az újabb mclarenes Indy-kaland:

“Az Indy-kaland nagyon szervezetlen volt. Nagyon” – szögezte le a spanyol Movistarnak. “Kutyakomédia.”

A kérdésre, hogy Alonso próbálkozhat-e újra Indianapolisban egy másik csapattal, Briatore így felelt: “Reméljük!”