A legtöbb kört a második helyen töltötte Max Verstappen a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíjon. A Red Bull hollandja a harmadik helyről vághatott neki az év hatodik versenyének, ám a Charles Leclerc miatt pályára küldött biztonsági autó ideje alatt, a bokszkiállások során átugrotta Valtteri Bottas Mercedesét.

A kerékcsere azonban nem volt tökéletes, a versenybírák szerint ugyanis nem volt biztonságos a kiengedés, így Verstappen öt másodperces büntetést kapott a futamon. A hollandnak még így is jó esélyei voltak annak köszönhetően, hogy Lewis Hamilton Mercedesén közepes gumik voltak, melyek hamarabb elkoptak, mint az ő kemény keverékű abroncsai.

Verstappen kitartóan üldözte a későbbi futamgyőztest, ám a szűk utcai pályán nem sikerült az előzés. A 76. körben egyszer összeért a két autó, de ez volt a legtöbb, amit a holland tenni tudott. Mivel Hamilton jelentősen visszafogta a tempót, az első négy másodpercekre volt csak egymástól, így a Red Bull versenyzőjét a büntetéssel együtt csak a negyedik helyen értékelték.

“Kár, hogy megbüntettek, de mindent beleadtam, hogy elmenjek Lewis mellett” – mondta a leintést követően a nap versenyzőjének is megválasztott Verstappen, aki utólag két büntetőpontot kapott a bokszutcai incidensért. “Tudtam, hogy a lágyabb gumikon kicsit visszavesz a tempóból a bokszkiállás után, úgyhogy keményen nyomtam és támadtam őt végig.”

“Az alagútból kifelé nem tudtam elég közel kerülni hozzá. Nem egyszerű vezetni az előttem haladó autó keltette légáramlatokban. Jó verseny volt, szerettem volna a dobogóra állni” – értékelt a Red Bull pilótája.