Az idén a pályafutását az Alfa Romeónál folytató Kimi Räikkönen a hétvégi Monacói Nagydíjon 300. Forma-1-es hétvégéjén vesz részt, a csütörtöki edzésnap pedig nem is sikerült rosszul, a csapat mindkét autója a top10-ben zárt.

“Elfogadom a 9. helyet, de azért van még dolgunk. A hétvége talán jobban indult, mint vártuk, persze ez még csak az első edzésnap volt, majd meglátjuk, mi lesz szombaton (az időmérőn)” – nyilatkozta.

A jubileum nem igazán izgatja a 2007-es világbajnokot: “Nem szeretnék tortát, koccintást, semmi ilyesmit. Ez csak egy szám nekem, semmit sem jelent” – mondta a német Auto Motor und Sportnak, hozzátéve, hogy ezzel együtt elkerülhetetlen lesz a köszöntés.

Räikkönen azt is elárulta, hogy nem rajong a monacói pályáért. Egyrészt nagyon szűkös a garázs és a bokszutca, de még jobban zavarja, hogy mára azért akadnak bukóterek és a kanyarok sem annyira trükkösek.

“Nézőként lehet, hogy szép, de hogy őszinte legyek, én egyáltalán nem szeretem Monacót. Már nem ugyanaz a pálya, mint amikor először versenyeztem rajta (2001-ben). Az uszodai kanyar akkor sokkal szűkebb volt, az első kanyarban korlát volt (bukótér helyett), és másutt is átalakult. Korábban tényleg számított itt a pilóta, de ma már nem. Most már itt is mindig a leggyorsabb autó van az élen.”

Räikkönen egyszer, 2005-ben tudott győzni Monacóban a McLaren volánjánál, de még két évvel ezelőtt is sikerült pole-t szereznie a pályán a Ferrarival.

Räikkönen: Hagyjanak a tortával! 1