Ezzel a sikerével Hamilton idei harmadik futamgyőzelmét aratta, pályafutása során ez a negyedik alkalom, hogy a spanyol pályán elsőként intették le. A futam részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat David Coulthard készítette.

Lewis Hamilton, Mercedes (1.)“Mindenekelőtt hadd dicsérjem ezt a fantasztikus csapatot. Történelmet írtunk az öt egymás utáni első és második helyezéssel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a részese lehetek ennek, mint ahogy büszke vagyok arra is, milyen keményen dolgozik mindenki itt a pályán és otthon a gyárban is. Nehéz volt az első négy verseny, még úgy is, hogy egy alapvetően nagyszerű autónk van. Jó, hogy el tudtam menni Valtteri mellett. Nagyon örülök a csapat sikerének.”

“A rajt nagyon érdekes volt, láttam, hogy egy vörös autó hátulról mindkettőnket megkerül. Fogalmam sem volt, hogy mennyivel lehetek előttük. Figyeltem, hogy Valtteri elfékezte magát, én viszont nem követtem el azt a hibát, amit Bakuban.”

“A biztonsági autós fázis alatt végeztem el a kerékcserémet. Próbáltam megfelelő hőmérsékleten tartani a gumikat. Mikor szabad lett a pálya, tudtam, hogy az első pár körben esélyem nyílik arra, hogy a friss gumikon megfussam a verseny leggyorsabb körét. Az idén ez még nem sikerült, épp itt volt az ideje.”

Valtteri Bottas, Mercedes (2.)“Igen, az első kanyarban nagyon szűk volt a hely Lewis és Sebastian között. A versenyt azonban a rajtnál vesztettem el, a kuplung furcsán viselkedett. Befogott, aztán kiengedett, majd ugyanez megismétlődött még egyszer, ilyet még nem tapasztaltam korábban.”

“A csapat ötödször végzett az első két helyen és ez hihetetlen teljesítmény. Fontos pontokat szereztem és az idén úgy tűnik, hogy minden egyes pont számítani fog majd a végelszámolásnál. Most azt szeretném leginkább megtudni, mi történt a rajtnál az autóval és hogy miért történhetett ilyesmi.”

Max Verstappen, Red Bull (3.)“Az első kanyar nagyon érdekesen alakult. Próbáltam lemaradni kicsit, így jó pozíciót tudtam fogni és onnantól kezdve megvolt a harmadik hely. A Mercedesek túl gyorsak voltak, így a saját tempómban tudtam autózni. Úgy gondolom, hogy versenyképesek voltunk és nagyon örülök, hogy újra a pódiumra állhatok.”