Furcsa incidenssel kezdődött a bakui versenyhétvége múlt pénteken, az Azerbajdzsáni Nagydíj első edzésének elején ugyanis ripityára törött George Russell Williamsének padlólemeze, amikor áthajtott egy nem megfelelően rögzített csatornafedélen.

A baleset után le is fújták az edzést, ugyanis több mint 300 hasonló elemet kellett ellenőrizni a pályán.

A brit csapat főnöke, Claire Williams elfogadhatatlannak nevezte az esetet, és jelezte, hogy kártérítést várnak a pályától.

Hétfőn a bakui Forma-1-es futam főszervezője, Arif Rahimov megerősítette, hogy fizetni fognak a Williamsnek:

“Utcai pálya lévén több int 300 ilyen csatornafedél van (a nyomvonalon), mindet ellenőriztük is a hétvége előtt néhány nappal. De előfordul az ilyesmi, ahogy Monacóban, Kínában és Malajziában is volt már hasonló, szóval még épített pályákon is megtörténik” – magyarázta a RIA Novosztyi hírügnökségnek, hozzátéve, hogy alulról korrodálódott el az elem, ezért nem észlelhették a hibát.

“Többször is bocsánatot kértünk a Williams-csapattól, a károkat pedig megtéríti majd a biztosító. Még nem tudjuk, milyen összegről van szó, de biztosan helytállunk” – ígérte.

A kártérítésre egy két évvel ezelőtti eset teremtett precedenst: az eddigi utolsó Maláj Nagydíj utolsó szabadedzésén Romain Grosjean futott rá egy kilazult csatornafedőre, csúnyán összetört az autó, a szepangi pálya biztosítója tavaly tavasszal több százezer dollár kárpótlást fizetett a történtekért.