Eredményes hétvégén van túl a McLaren, miután Carlos Sainz a 7., Lando Norris pedig a 8. helyen ért célba a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon. A papajaszínben pompázó istálló utoljára éppen a tavalyi bakui megmérettetésen szerzett mindkét autójával pontot.

“Gratulálok az egész csapatnak az idei első dupla pontszerzéshez, mindenki hozzájárult a sikerhez. Így is kell folytatnunk az évet, újabb és magasabb célokat kell kitűzve magunk elé. Óriási löketet ad ez az eredmény nekem a hazai versenyem előtt” – tekintett előre Sainz.

Lando Norris is pozitívan nyilatkozott a verseny után. “Összességében, csapatként nagyszerű versenyünk volt, mindketten fontos pontokat szereztünk. Az első dupla pontszerzés az idén részünkről.”

“A rajtom jobban sikerült, mint bármikor az idén, és később sem követtem el hibát. Sajnos a verseny első szakaszában hamar elfogytak a gumik alólam, ezért korábban ki kellett állnom a bokszba, mint terveztük. A közepes gumikon aztán igen erős tempót tudtam autózni, majd a virtuális biztonsági autós fázis után úgy döntöttünk, hogy felteszünk egy újabb lágy szett abroncsot” – magyarázta Norris.

“Reméltük, hogy a többiek nem tudják majd rendesen munkára fogni a közepes gumikat az újraindítás után, de nem így lett. Talán ha kicsivel hűvösebb lett volna, akkor minden tökéletesen működik. Ez is egy olyan dolog, aminek mindenképp utána kell járnunk” – zárta mondanivalóját a McLaren neveltje.