Bakuban péntek délután megtartották a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj első teljes szabadedzését, miután az első gyakorlást George Russell csatornafedeles balesete miatt negyed óra után lefújták.

A délután sem volt sima, kétszer is előkerült a piros zászló: a Racing Point-os Lance Stroll szintén az első negyedóra végén csípte meg a TecPro-korlátot a 2-es kanyar bukóterében, a rózsaszín autó eltávolítása idejére függesztették fel a körözést először, majd a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat falazott egy csúnyát a 7-es kanyar kijáratánál. A kigyulladt fékeket oltani is kellett.

Az élen a jelentős aerodinamikai frissítésekkel ellátott Ferrarik zártak, a nap leggyorsabbja Charles Leclerc volt, Sebastian Vettel bő háromtizeddel zárt fiatal csapattársa mögött.

A Mercedes nem mutatott túl sokat, a 3. helyen záró Lewis Hamilton hattizeddel, Valtteri Bottas (5.) pedig már több mint egy másodperccel volt lassabb Leclerc-nél, ám ne vegyünk mérget arra, hogy ekkora a hátrányuk, ahogy a csapatfőnök, Toto Wolff nemrég elmondta, ők pénteken még nem tekerik fel a motort.

A két mercis közé befért a Red Bull-os Max Verstappen, a 6. a balesetező, születésnapos Kvjat lett, a másik Toro Rossó-s, az újonc Alexander Albon pedig a 8. idővel zárt, a mclarenes Carlos Sainzot fogták közre.

Továbbra sem áll túl jól Pierre Gasly szénája, a Red Bull franciája ezúttal csak 4 tizeddel volt lassabb Verstappennél, de az kimondottan rosszul fest, hogy az energiaital-gyártó kisebbik csapatának mindkét versenyzője előtte tudott végezni.

A top10 legvégén a haasos Kevin Magnussen következett.

Kvjat és Stroll incidense volt a leglátványosabb, de a szűk, kanyargós utcai pálya szinte mindenkin kifogott itt vagy ott, még sokszoros világbajnok Hamilton és Vettel ki-kiszaladt a bukóterekbe, tolatni, forogni kényszerült, majdnem minden körre jutott ilyen hiba valakitől.

Az edzésen csak 19 versenyző vett részt, Russellnél teljes kasztnicserére kényszerült a Williams, így az angol nem tudott pályára lépni.

F1: Kétszer is állt a második edzés 1