A 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíj harmadik szabadedzését korábban kellett leinteni Alexander Albon, az idén a királykategóriában bemutatkozó pilóta ijesztő balesete következtében. A fiatal thai versenyző a sanghaji versenypálya utolsó kanyarjában a műfűre hajtott, elvesztette az uralmát autója felett és a korlátba csapódott. Szerencséjére sértetlenül szállt ki a ripityára tört Toro Rossóból, ám a szerelők nem készültek el az autóval az időmérő edzésre.

Elmondása szerint senki más nem okolható a balesetért, csak ő. “Jól vagyok. Inkább csak dühös vagyok magamra és csalódott” – mondta beismerően Albon.

“Nagy, de ugyanakkor buta baleset volt. Túlságosan kisodródtam a pályaszéli műfűre, és korán nagy gázt adtam. Besokalltam, mindezt a harmadik szabadedzésen. Csalódott vagyok, mert a Q3-ba is bekerülhettünk volna. Nagyon erős hétvégénk volt idáig, nagyon sajnálom, hogy így alakult” – tette hozzá.

Mikor arról kérdezték, hogy szerinte ez egy tipikus zöldfülű hiba volt-e, Albon érett választ adott: “Gyenge kifogás lenne részemről. Nem szabad ilyen hibát elkövetni. Túl mohó voltam. Nyomtam, ahogy tudtam, feszegettem a határaimat. De ezt az időmérőn kellett volna tennem, nem pedig a harmadik szabadedzésen.”

Csapata közleményben tudatta, hogy versenyzőjük sértetlenül úszta meg a becsapódást. Hibáját követően Albon kihagyni kényszerült az időmérőt, így csak a rajtrács végéről vághat neki a vasárnapi versenynek, a sportág ezredik futamának.