Fernando Alonso a Forma-1-ből ugyan kiszállt, hogy más kihívásokkal próbálkozzon 2019-ben, de a McLarennek nem fordított hátat, sőt: a wokingiakkal közösen fut neki újra az indianapolisi 500 mérföldes versenynek május végén.

A McLaren hétfő délután le is leplezte a kétszeres F1-világbajnok új autóját, íme a Wokingban Bob Fernley vezetése alatt felkészített, Chevrolet-motoros Indy-járgány, amely a McLaren első, 1972-es Indy 500-as győzelme előtt tisztelegve a 66-os számot viseli.

Alonso 2017-ben a McLaren és az Andretti Autosport együttműködésében, a Honda motorjával indult a versenyen, akkor igen versenyképes volt, 27 körön keresztül még vezetett is, azonban a japán erőforrás – ahogy akkoriban az F1-ben már megszokhatta – megadta magát az autójában, kiesett.

Ha a 37 éves pilótának idén összejön a győzelem, Graham Hill után ő lesz a második versenyző az autósport történetében, aki megszerzi az ún. hármas koronát, azaz az F1-es monacói, a Le Mans-i 24 óráson és az Indy 500-on aratott győzelmet is.