A 2019-es idénytől a Forma-1-ben 80 kg-ban határozták meg a versenyző plusz az ülés együttes tömegét (a “hiányt” ballaszttal kerekítik ki), így megszűnt a fogyási, koplalási kényszer, számos versenyző végre nyugodtan ehetett és edzhetett a télen.

A Williamsnél idén bemutatkozott újonc, a Forma-2-es bajnok George Russell 185 cm-es magasságával a mezőny termetesebb pilótái közé tartozik, így neki különösen nagy áldás volt az újítás, de úgy véli, lehetne még javítani a helyzeten.

“Korábban mindig vékony voltam, de idén karácsony környékén felszedtem hat kilót. És nem is csak a sült pulykától, hanem az edzéstől. Egészségesebbnek is érzem magam!” – idézte a Racefans.net az angolt.

“Normál méret, normál alkat vagyok. 185 centi, és tavaly ehhez 66 kiló voltam. Most már 72-73 kiló vagyok, és sokkal energikusabbnak is érzem magam. A barátnőm azt mondaná, hogy jobban is nézek ki, szóval sok szempontból előnyös volt ez.”

“Tényleg nagy szükség volt erre az F1-ben, és szerintem az lehetne a következő lépés, hogy egységesítik a pilótafülékék méretét, mert a kisebb termetű pilóták azért még előnyben vannak, náluk több mindent lehet összezsúfolni, beljebb lehet hozni a hűtőket, ilyesmik.”

“A Forma-2-ben megvan az egységes méret, amiben egy 192 centis pilóta is elfér. Nyilván a nézők, az újságírók nem látnák a különbséget, de ez lenne a jó irány.”

F1: Egyen-pilótafülkét szeretne az újonc 1