Nincs egyszerű dolga Robert Kubicának. A 2011-es balesetéből felépült versenyző a mezőny leggyengébb autóját vezeti a Williamsnél, így az egykor a mezőny egyik legtehetségesebbnek tartott pilótájának nehéz lesz bebizonyítania, hogy sérülése valóban nem befolyásolja negatívan tempóját.

Első versenyhétvégéje nem alakul jól az egyszeres futamgyőztesnek. A szombati napon kétszer is koccolta a falat, előbb a szabadedzésen, majd az időmérőn. „A harmadik szabadedzésen egyszerűen elmértem a bokszbejáratot. Az időmérőn valami furcsa dolog történt, azaz nem furcsa, hanem pozitív. Még rá kell jönnünk, mi volt az” – utalt a Williamsnél hirtelen megtalált tapadásra a lengyel.

„A 10-es kanyar kijáratán sajnos hibáztam, elcsíptem a falat. Ez volt az első kör, amikor igazán vezetni tudtam az autót. Nincs sok vesztenivalónk. Több tapadást éreztem, mint korábban, és egy másodperccel jobb voltam az addigi legjobb körömnél a 9-es kanyarban. Kicsit jobban kisodródtam, kár érte, de ez van” – sajnálkozott Kubica.

A visszatérő versenyző szeretné, hogy csapata mielőbb visszataláljon a jó útra, és csapattársával, George Russell-lel karöltve újra küzdhessenek a mezőny többi tagjával. „Tovább fogjuk elemezni az adatokat, akár olyan dolgok is befolyásolhatják a teljesítményt, melyeknek nem tulajdonítunk jelentőséget” – zárta mondanivalóját a tapasztalt lengyel.