A mclarenes Fernando Alonso 2018 végén búcsút intett a Forma-1-es versenyzésnek, idén a toyotás WEC-programját folytatja, május végén pedig másodszor is nekifut az Indy 500-as futamnak, ugyanakkor azért a száguldó cirkusztól sem szakadt el.

A kétszeres világbajnok a második barcelonai teszt első napján, azaz kedden a McLaren uniformisában jelent meg a pályán, az olasz La Gazzetta dello Sport pedig úgy tudja, a poggyászában ott van a bukósisakja is.

Hogy ennek miért van jelentősége? Korábban a McLaren-vezér Zak Brown és maga Alonso is beszélt arról, hogy a pilóta a tesztelésben is besegíthet, ám a programba azóta sem került be, a mai napon például végig Carlos Sainz vezet.

Brown kedden szintén nem árulta el, hogy autóba ül-e a héten Alonso.

“Fernando egyszerűen képtelen otthon ülni. Ide-oda utazik, délután az autókat figyelte a pályán” – mondta a spanyol El Confidencialnak mosolyogva.

A 37 éves versenyző arról beszélt, hogy jelenleg az Indy 500-ra koncentrál:

“Most az Indy 500-as felkészülésre koncentrálok. Jövő héten az USA-ba repülök, szimulátoros munkát végzek majd. 18 évet töltöttem el a Forma-1-ben, most csak élvezni akarom a paddockbeli életet” – állította, hozzátéve azért, hogy a McLarennek is szívesen segít.

“A tárgyalóban összeültünk, a gumiproblémák megoldásairól beszéltünk. Mondtam, hogy öt kör alatt ki kellene ismerniük a gumikat” – viccelődött.

Alonsót menedzsere, Luis Garcia Abad is elkísérte Barcelonába, nem kizárt, hogy a 2020-as visszatérés lehetőségeiről is tájékozódnak – a versenyző még korábbi csapatához, a Ferrarihoz is benézett.