Barcelonában csütörtökön folytatódott a Forma-1-es előszezoni tesztelés, az első hét zárónapjának délelőttjén a Toro Rosso volt a leggyorsabb.

Míg szerdán az egy év kihagyás után visszatért Danyiil Kvjat zárt az élen a “kis Red Bull-lal”, ezúttal újonc csapattársa, a thai-angol Alexander Albon ment szép időt. Az újonc a Pirelli leglágyabb, C5-ös keverékén futott új tesztcsúcsot.

Albon mögött a renault-s Daniel Ricciardo következett egy tized lemaradással, a harmadik a világbajnok Lewis Hamilton volt, aki talán az élre is állt volna, ám épp gyors körén keveredett az útjába a Williamsszel aerodinamikai méréseket végző Robert Kubica, az ötszörös világbajnok kis híján belerohant.

Ha már Williams: a nyolc év után visszatérő lengyel pilóta hasznosan töltötte a délelőttöt, 48 kört tett az FW42-esbe, amire nagy szükség is van, hiszen az első két és fél napot kihagyták.

A legszorgalmasabb a Ferrari ifjonca, Charles Leclerc volt, a monacói 75 kört ment a vörös autóval.

Délelőtt csak egy alkalommal került elő a piros zászló: már-már hagyományosan rögtön az elején, ezúttal a mclarenes Lando Norris tette igen furcsán a kavicságyba az autót az első fél órában.

F1: Az újonc csúcsot futott, Hamilton majdnem ütközött 1