Véget ért a 2019-es Forma-1-es előszezoni tesztelés első hete Barcelonában, a negyedik napon a Renault és Nico Hülkenberg neve szerepelt az eredménytábla tetején, a német által elért 1:17,393-as idő a tél eddigi legjobbja. Hülkenberg ezt a Pirelli C5-ös, azaz leglágyabb abroncsán hozta. A német a tesztcsúcs megfutása után nem sokkal a pályán állt le az autóval.

Hülkenberg mögött a Toro Rosso újonca, Alexander Albon végzett délelőtt futott legjobb körével, a thai-angol ifjonc Renault-szendvicsbe került, hiszen mögötte Daniel Ricciardót sorolták a 3. helyre.

Bár egyértelmű, hogy még mindig nem adtak bele mindent, a Mercedes már egy kicsit megvillantotta az autó tempóját, délelőtt Lewis Hamilton, délután Valtteri Bottas nyomta meg jobban, az ötszörös bajnok egyébként még előrébb is végezhetett volna, két lila (abszolút legjobb) szektor után azonban pont rossz helyen érte utol a Williamsszel aerodinamikai adatgyűjtést végző Robert Kubicát, kis híja volt az ütközésnek.

A Ferrari ugyan csütörtökön sem ment 1:18 alá, de Charles Leclerc maga is kimondta, hogy még nem mentek el a határig – a monacói ma megtett 138 körével együtt ugyanakkor a Scuderia lett az első hét legszorgalmasabb csapata, még az ezen a téren korábban verhetetlen Mercedesnél is nagyobb távot teljesítettek a négy nap alatt.

A Williams első teljes tesztnapját futotta, Kubica és az újonc George Russell összesen 65 kört tett az FW42-esbe, ami sokkal jobb, mint a hétfői és keddi nulla, de aggasztóan kevés, ha a többieket nézzük. A grove-i csapat még a rendszerek, alkatrészek ellenőrzésénél jár.

Többször is előkerült a piros zászló csütörtökön: reggel, fél órával a kezdés után a mclarenes Lando Norris csúszott a kavicságyba elég furcsán, Hülkenberg talán az első felfüggesztés hibája miatt állt le a pályán, majd az Alfa Romeó-s Antonio Giovinazzi tördelte szét az utolsó tíz percet: előbb a bokszutca kijáratánál állt le, majd miután kifutott, odakint, a pálya szélén – pár percen belül két piros zászlós szakaszt okozott.

A tesztelés jövő kedden folytatódik.

F1: A Renault csúcsot futott, majd lerobbant 1