A tesztek, főleg az első teszt eredményeit sosem lehet iránymutatónak venni, de azért mindig érdekes, ha nem valamelyik élcsapat pilótája zár az élen, ahogy történt ez a 2019-es előszezoni barcelonai gyakorlás harmadik napján is.

Szerdán a Toro Rosso-Honda tudta a legjobb tempót a spanyolországi pályán, a Ferraritól visszatért Danyiil Kvjat idei csúccsal, 1:17,704 -gyel taszította le az élről a nap nagy részében az élen álló másik exferrarist, az idén már az Alfa Romeónál vezető Kimi Räikkönent.

Ez a két pilóta volt amúgy a legszorgalmasabb is, az orosz 137, a finn 138 kört húzott le ma, de ferraris Sebastian Vettel (4.) 134 köre is elismerésre méltó.

A Mercedes, a Renault és a Haas ma is két-két pilótával dolgozott, és ahogy eddig, a bajnokcsapat ma sem mutatta meg a tempóját. A Renault-nál a Daniel Ricciardo keddi incidense után Nico Hülkenberg új alakatrészek hiányában kikapcsolt DRS-sel körözött, de az ausztrál már újra nyitható hátsó szárnnyal vezetett.

A Haas délelőtt és délután is leállt egyszer, a tesztpilóta – és világbajnok-unoka – Pietro Fittipaldi és Romain Grosjean is kénytelen volt a pályán kiszállni.

A Williams ugyan mostanra hatalmas hátrányban van, de így is pozitívum, hogy a hajnalban megérkezett autó délelőtti összeépítése, be-beröffentése után délután a Forma-2-es bajnok George Russell a pályára vitte az FW42-est, a lelátókról is tapsot kapott a türkiz-fehér járgány. Az angol ifjonc előbb csak installációs köröket csinált, de később néhány rövidebb etapot is összehozott.

F1: Meglepetés, a Toro Rosso a leggyorsabb 1